Zonder Bandjes

Voor grote mensen

Een plezant allegaartje muzikanten, vier mannen en een lieftallige jongedame, neemt een muzikale duik in een vijver vol liedjes, grollen en fratsen. Hele gekende dingen, deuntjes van lang geleden, typisch Vlaamse liedjes, evergreens en liederen van over de hele wereld.

 
Een vast programma is er nooit, u bepaalt mee wat we zingen en spelen. Verzoekjes? We hebben niets liever! Met wat fantasie breien we zelfs alles aaneen tot een zotte medley.
Muziek maken is als zwemmen. Je kan het heel beheerst doen of heel- wild- om- je- heen- stampend. Je kan het stap voor stap leren, veilig aan de hand van de leermeester of met zwembandjes onder de armen, maar eens je de knepen van het vak onder de knie hebt, kunnen de bandjes weg. Zonder bandjes gaat het als vanzelf.
Met deze muziekband gaat het net zo. Samen springen ze in de ruime vijver van muziekland en doen dit “zonder bandjes”. Alles wat ze tegenkomen en wat tof klinkt trekken ze door hun klankkasten, sturen ze over het klavier of schreeuwen het gewoon uit.
En zoals dat gaat in zwemvijvers, gaan ze ook wel eens kopje onder. Dat moet je erbij nemen.
Om naar te luisteren, om mee te neuriën, om verrast te zijn, zelfs om een danspasje op te wagen.

www.zonderbandjes.com